10 personer
Pizzadeg
- 1,5 lit kokt hirs (0,6 dl okokt)
- 2 dl kvark eller kesella
- 1 dl vetemjöl
- Lite olivolja
- Salt
- 1 tsk mald koriander
Blanda ihop en smet av ingredienserna. Arbeta ihop den väl – ev. med tillsatts av mer vetemjöl. Bred ut smeten i ett ca 1,5 cm tjockt lager på en väl smord ugnsplåt.
Pizzafyllning
Fräs i olivolja hackad lök, finriven morot, finriven selleri pressad vitlök, tillsätt tomatpuré och krossade tomater. Krydda med oregano, örtsalt och ev. lite råsocker.
Bred ut fyllningen på smeten och strö över riven ost.
Grädda pizzan ½ timme i 200 – 250 graders ugnsvärme.
Serveras med oliver och filsås
Filsås
- 1 l fil
- 2 dl gräddfil
- liten krossad vitlöksklyfta
- örtsalt
- dill