Hirslåda

Hirslåda kan göras på många olika sätt. Använd fantasin!

10 personer

  • 1 liter kokt hirs = 4,5 dl okokt
  • 350 g kvark alt 150 g riven ost och 0,5 l filmjölk
  • ½ dl olja
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk persilja el dill’
  • 1 tsk mejram el timjan
  • 1-2 tsk örtsalt

Blanda en smet av ingredienserna

Förslag till fyllning

Fräs i smör eller olivolja

  • Grovrivna rödbetor ca 2 medelstora
  • Grovrivna morötter 2 stora’
  • 2 lökar
  • Krydda med örtsalt och örtkryddor

Alt

Riven selleri och kålrot smaksatt med senapspulver och persilja

Alt

Skivade purjolökar smaksatta med basilika och mald svartpeppar

Lägg ett lager av smeten i botten på en välsmord form, därpå ett lager fyllning och över det ett lager smet. Lägg ett lager riven ost överst eller klicka lite smör överst. Hirslådan gräddas i ugn ca 1 timme vid 200 grader.

Serveras med filsås smaksatt med örtsalt, torkad dill samt ev pressad vitlök.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>