Tomatsås

Denna sås använder jag till pizzor och spagetti m m.

  • 1 burk hela eller krossade tomater
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 tsk sellerisalt (det går bra med örtsalt)’
  • 2 tsk råsocker
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk basilika
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 2 pressade vitlöksklyftor

Blanda alla ingredienser utom tomatpuré och vitlök och låt koka sakta under lock i 30 minuter. Blanda sedan ner tomatpurén och den pressade vitlöken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>