Vanlig pizza (Evelinas)

2 ugnsplåtar

Degen

  • 50 gr jäst
  • 6 dl vatten
  • 2 msk olja
  • ½ msk salt

Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vattnet, som värmts fingervarmt. Rör ner olja och salt. Tillsätt mjöl, gärna lite grovt mjöl också tills degen blir smidig och lätthanterlig. Det är bättre att den är lös än hård.

Låt degen jäsa ca 1 timme. Kavla ut degen direkt på oljad plåt eller på bänk (Anita gör direkt på plåt och Evelina kavlar ut på bänken. Gör det som passar dig bäst).

Tillsätt mer mjöl efter behov. Det ska gå lätt att kavla ut degen.

Pizzasås

Fräs i olivolja hackad lök, finriven morot, finriven selleri och pressad vitlök. Tillsätt tomatpuré och ev krossade tomater. Krydda med oregano, örtsalt och ev. lite råsocker.

Bred ut såsen och strö över riven ost.

Låt jäsa ytterligare ca 15 minuter.

Grädda i 275 grader ca 10 minuter.

Strö över torkad eller färsk oregano samt oliver.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>