Lite råd och tips om maten

Var generös med örtkryddor. Var inte rädd att pröva. Var däremot sparsam med salt.

Peppar använder jag inte alls till barnen.

Pröva dig fram i val av grönsaker/rotsaker.

Laga med ett stort mått av kärlek. Kärlekskryddan är den bästa.

Varje dag serveras till maten

  • Morotsbitar
  • Sallad och syrade grönsaker
  • Citronvatten (vatten med pressad citron + citronskiva)

Exempel på sallader som vi serverar

  • Riven vitkål blandas med syrat, lite olja, örtsalt och dragon
  • Finriven morot som blandas med syrat, lite olja, örtsalt
  • Finriven rödbeta, russin och olja. Garnera med äppelskivor

Litteraturtips:

  • Vegetarisk mat för storhushåll, Keld Hyldig (ICA bokförlag)
  • Säd i daglig kost, Annelies Schöneck (Syrans Förlag)