20 personer
- 2 ½ kg potatis
- 2 purjolökar
- 2-3 broccolihuvuden (kan uteslutas om det inte finns)
- ca 4½ l vatten
- 5 msk grönsaksbuljong
- 1 msk libbsticka (kan uteslutas)
- 1 msk timjan
- ev ca 1 dl creme fraiche eller grädde
- salt/örtsalt
Kryddförslag:
- Persilja
- dill
- basilika
Koka upp vatten med 5 msk grönsaksbuljong, 1 msk libbsticka, 1 msk timjan.
Tillsätt den tärnade potatisen samt purjolöken. Låt koka tills potatisen är nästan mjuk innan den ev broccolin läggs i. När potatisen är helt mjuk tas ca 1/3 av potatisen ur. Mixa soppan slät och tillsätt creme fraiche eller grädde. Lägg i potatisbitarna. Ge soppan ett uppkok. Krydda med örtsalt, persilja, lite dill, basilika